KINDEREN BESCHERMEN TEGEN DE ZON

Waarom is het zo belangrijk om kinderen te beschermen tegen de zon?

De meeste mensen weten inmiddels dat goede zonbescherming belangrijk is omdat de zon huidkanker kan veroorzaken.

Maar waarom is het nou zo belangrijk om vooral de kinderhuid goed te beschermen? 

Bij verbranding van de huid door de zon ontstaan in de huidcellen ‘littekens’. Het risico op huidkanker wordt hoger naarmate er meer littekens in de huidcellen voorkomen.

Bij kinderen gaat celdeling erg snel doordat kinderen in de groei zijn, en dit gaat zo snel dat beschadigde huidcellen niet de kans krijgen, of onvoldoende tijd hebben om te herstellen voordat ze weer gaan delen. En dit heeft littekens in de ‘huidcellen’ tot gevolg. Dat maakt de kinderhuid zo kwetsbaar voor uv-straling, en maakt dat goede zonbescherming zo belangrijk is.

Het advies is smeren, kleren, weren!

Wat veel mensen wel weten, is dat je goed moet smeren. Wat lastiger is, is om te weten hóe je moet smeren, hoe váák je moet smeren, en of smeren wel voldoende is om goede bescherming te bieden, vooral aan de kwetsbare kinderhuid. Hierover lees je meer in het artikel over smeren.

Smeren geeft pas voldoende bescherming wanneer je dit volledig volgens de regeltjes doet. En juist omdat het lastig is om die regeltjes volledig te volgen, en toch ook best een gedoe is, dat smeren, adviseer ik beschermende kleding. En dan ook zo volledig mogelijk bedekkende kleding, om te zorgen dat je kindje zonder omkijken, zonder regeltjes, zonder gedoe, volledig beschermd is tegen de zon.

Put on your sunwear and Play!