Smeren, KLEREN, weren

Door verbranding van de huid door de zon ontstaat er een verhoogd risico op huidkanker. Maar de huid loopt ook schade op door langdurig zonnen, zonder dat de huid echt verbrandt. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon!

Het advies is smeren, kleren, weren:

  1. Smeren: smeer jezelf in met zonnebrandcrème;
  2. Kleren: bedek je huid door voldoende kleren te dragen;
  3. Weren: zoek de schaduw zo veel mogelijk op, zeker tussen 12:00 en 15:00 uur.

Kleding als zonbescherming

Naast het gedoe van insmeren, is enkel insmeren van je kindje vaak niet voldoende. Of eigenlijk zou dit voldoende kunnen zijn, mits je je volledig en strikt aan de regeltjes houdt. Vaak lukt dit niet omdat niet ieder kind het altijd fijn vindt om ingesmeerd te worden, zand blijft aan de huid plakken, je vergeet de tijd, mist het moment van opnieuw insmeren, jullie gaan zwemmen en de crème lost op, je kindje zweet de crème van de huid, je smeert niet dik genoeg…

Daarom adviseer ik daarnaast beschermende kleding. En dan zo volledig mogelijk bedekkende beschermende kleding, om zeker te zijn dat je kind altijd goed beschermd is tegen de zon.

Sommige kleding laat nog uv-straling door, dus als je zeker wilt zijn dat kleding goede bescherming tegen de zon biedt, kies je voor UV-werende kleding. En wel belangrijk om te vermelden is, dat kleding pas volledig beschermt wanneer deze het keurmerk ‘UPF50+’ draagt. Lees meer over UPF50+ in dit artikel.

Ook als de kleding van UV-Play nat wordt beschermt deze nog volledig tegen de zon, het droogt heel snel, ademt, beweegt mee als een soort tweede huid, en je kunt deze makkelijk uitspoelen.

Onze ervaring is, dat kindjes dit heel graag dragen omdat het lekker zit. Wij als ouders vinden het zo fijn omdat het een heel gedoe en zorgen scheelt.

Put on your sunwear and Play!