CARE GUIDE

Wist je dat UPF staat voor Ultraviolet Protectie Factor?

Ultraviolet Protectie Factor geeft het percentage UV-straling aan dat door een stof kan doordringen. En hoe hoger de UPF, hoe hoger de bescherming. Een kledingstuk met een UPF van 50 laat slechts 1/50e, oftewel een maximum van 2% van de UV-straling door. Kleding van UV-Play heeft UPF50+, waarmee je voor minimaal 98% beschermd bent tegen de zon.

Behoud van je UV-kleding

UV-kleding wordt blootgesteld aan zand, zee- en chloorwater, zonnebrandcrème en warme temperaturen. Hieronder vind je tips om UV-kleding goed te beschermen, voor langdurig plezier en optimaal behoud van de bescherming.

Spoel onze artikelen binnenste buiten uit na het zwemmen met schoon, koud water op de hand. Mocht het nodig zijn, dan kan je fijnwasmiddel gebruiken. Laat de UV-kleding niet te lang weken in fijnwasmiddel, want dit kan de elasticiteit verminderen, en spoel goed uit. Hang vervolgens te drogen in de schaduw, in de open lucht, in plaats van in de droger. Zon, metaal in kledinghangers en wasknijpers, zonnebrand, chloor en zout geven verkleuringen of roestvlekken en dat maakt het materiaal minder mooi. Spelen is het mooiste dat er is, maar ruwe oppervlakken, zoals randen van het zwembad, de glijbaan kunnen het materiaal aantasten.